Porsche komt met een volledig elektrisch aangedreven model. Dat heeft moederbedrijf Volkswagen bekend gemaakt tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Ook een waterstofmodel staat in de planning.

Porsche werkt aan een volledig elektrisch aangedreven auto. Nu al heeft Porsche hybrides en plug-in hybrides in zijn assortiment, maar het merk komt in de nabije toekomst ook met een auto zonder brandstofmotor. Moederbedrijf Volkswagen heeft de elektrische Porsche aangekondigd tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

Om welk model het gaat is nog niet bekend, maar er doen hardnekkige geruchten de ronde dat Porsche een nieuw compact model onder de Panamera wil uitbrengen. En dat model zou dan elektrische aandrijving moeten krijgen. De techniek daarvoor komt bij de R8 e-tron van zustermerk Audi vandaan. Die heeft twee elektromotoren van elk 170 kW.

Porsche werkt niet alleen aan volledig elektrische auto’s die op batterijen werken, maar kijkt al vooruit naar de volgende stap: brandstofceltechniek. Oftewel: een auto die waterstof kan tanken. Waterstof wordt via een brandstofcel omgezet in elektriciteit, zodat de auto geen enorm accupakket nodig heeft voor een grote actieradius.

Porsche geeft voor beide modellen nog geen tijdspad op, maar we verwachten de elektrische Porsche binnen 3 jaar en de eerste Porsche met waterstoftechniek over 5 jaar.