Ford heeft in Thailand de vernieuwde Ranger onthuld. Aan de buiten- en binnenkant zijn er cosmetische wijzigingen maar belangrijker nog: de Ranger is flink zuiniger geworden.

Ford stelt op de Bangkok International Motor Show de vernieuwde Ranger voor. Aan de voorkant van de auto zijn de vernieuwingen meteen zichtbaar: de grille, koplampen en bumper zijn helemaal nieuw. In het interieur is Ford ook flink bezig geweest, de middenconsole is compleet nieuw en heeft nu veel minder knoppen dan voorheen. Het nieuwe Sync2 infotainmentsysteem met 8 inch aanraakscherm komt als optie beschikbaar, net als een deels digitaal instrumentarium.

Ford heeft de twee dieselmotoren in de Ranger zuiniger gemaakt, door aanpassingen te doen aan het uitlaatgasrecirculatiesysteem. De 2.2 TDCi, die onveranderd 150 pk heeft, is 22 procent zuiniger gemaakt en de vijfcilinder 3.2 TDCi verbruikt 18 procent minder brandstof. Die laatste motor levert nog steeds 200 pk.

De Ranger is in ons land alleen verkrijgbaar als bedrijfswagen met standaard vierwielaandrijving. De prijzen van de vernieuwde Ranger worden later bekend gemaakt, we verwachten de auto begin 2016 bij de dealers.