De prijs van de belangrijkste uitvoering van de vernieuwde Avensis is bekend: 28.995 euro. Over die prijs betaal je als zakelijke rijder 20 procent bijtelling.

Bij de vernieuwde Toyota Avensis draait het vooral om één uitvoering: de 1.6 D-4D. Deze dieselversie valt namelijk als enige uitvoering in de 20 procent bijtellingscategorie. Daarom maakt Toyota nu alvast de prijzen bekend van de Avensis 1.6 D-4D. Hij is verkrijgbaar vanaf 28.990 euro.  

De standaarduitrusting omvat airconditioning, een radio/cd/mp3-speler, Bluetooth en cruise control. De meerprijs van de Wagon bedraagt 1.300 euro. Toyota heeft speciaal voor zakelijke rijders de Lease Pro-uitvoering samengesteld, hiervan is nog prijs bekend. Deze uitvoering is voorzien van climate control, een navigatiesysteem, digitale radio, 17 inch lichtmetalen wielen, privacy glass, led koplampen, een parkeerhulpcamera en een regensensor.

De 1.6 dieselmotor is afkomstig van BMW en heeft 112 pk vermogen en een koppel van 270 Nm. De flink vernieuwde Avensis staat eind juni bij de dealer. De overige prijzen verwachten we in april te kunnen melden.