Kia Optima

Kia heeft de eerste foto van de nieuwe Optima vrijgegeven. Het debuut van de auto vindt volgende week plaats, op de autoshow van New York.

De Kia Optima toont, met minder dan een week te gaan tot aan de onthulling, zijn nieuwe neus aan de wereld. Kia noemt de nieuwe Optima ‘direct herkenbaar en toch flink opgefrist’ en daar hebben we weinig aan toe te voegen. Het design van de huidige generatie Optima is in de smaak gevallen, dus waarom veel veranderen?

Kia belooft een ruimer interieur, dat kwalitatief hoogwaardiger aandoet dan in het huidige model. Ook krijgt de nieuwe Optima de beschikking over nieuwe technieken op het gebied van infotainment en veiligheid.

De Optima wordt leverbaar met diverse motoren, waaronder een nieuwe benzineturbomotor. Later voegt het merk een mild hybrid-uitvoering toe aan het assortiment, met een kleine elektromotor en dito accu.

De onthulling van de nieuwe Optima is op 1 april. Wanneer de auto naar Nederland komt is nog niet bekend, maar reken op eind dit jaar.