Range Rover SVAutobiography

Land Rover kondigt enkele nieuwtjes aan voor de Range Rover 'modeljaar 2016'. Ook maakt het merk de vanafprijs bekend van de luxe SVAutobiography-uitvoering.

De Range Rover gaat met een lagere CO2-uitstoot, nieuwe en verbeterde opties en een nieuw topmodel modeljaar 2016 in. Die laatste heet SVAutobiography, die eerder deze week al werd onthuld. De vanafprijs van deze uitvoering is 187.650 euro, in combinatie met de SDV6 dieselmotor. De SVAutobiography vervangt de Autobiography Black en is verkrijgbaar in combinatie met alle motoren. Van de andere motorversies hebben we nog geen prijzen.

Land Rover heeft de CO2-uitstoot van de SDV6 Hybrid-uitvoering verlaagd. Ook de SDV8-dieselmotor stoot nu minder CO2 uit, dankzij de toevoeging van een start/stop-systeem. Beide motorversies profiteren door de lagere CO2-uitstoot van een BPM-korting en dus een lagere prijs. Hoeveel lager is nog niet bekend.

Land Rover kondigt ook enkele nieuwe en verbeterde opties aan voor de Range Rover modeljaar 2016. Zo zijn de camera’s van het Surround Camera System verbeterd, de beelden worden nu scherper weergeven op het beeldscherm in de auto. De achteruitrijcamera is voorzien van een sproeier. Verder is de elektrisch bedienbare achterklep nu ook ‘zonder handen’ te openen en is het infortainmentsysteem verbeterd met de beschikbaarheid van diverse apps. Een nieuwe optie is Automatic Acces Height: de auto zakt automatisch nadat de motor wordt uitgeschakeld, om instappen te vergemakkelijken.