Tesla start in de Verenigde Staten met de verkoop van een Powerwall voor thuis. Die kan energie opslaan en op een ander moment weer vrijgeven. De integratie van auto en huis komt weer een stapje dichterbij.

Het huis van de toekomst is zelfvoorzienend, waarbij de (elektrische) auto onderdeel is van het energiecircuit. Zover is het nog niet, maar Tesla zet vandaag een nieuwe stap met de Powerwall. Die kan energie opslaan en op een geschikt moment weer vrijgeven. Dat kan van pas komen als de stroom wordt opgewekt met zonne-energie en het tijdelijk bewolkt is.

De Powerwall kan ook worden aangesloten op het gewone elektriciteitsnet. Dan kan de thuisbatterij op daluren opladen, om die op piekuren weer vrij te geven. Bij uitval van de stroom komt de Powerwall uiteraard ook van pas.

De Powerwall slaat een brug naar ‘het zelfvoorzienende huis’, waar de auto onderdeel van is. Hoewel de thuisbatterij een los product is en nog niet direct op een elektrische auto kan worden aangesloten, is de volgende stap om de Powerwall te integreren ín een elektrische auto.