Het nieuws is deze week extra interessant voor liefhebbers van snelle auto's. Daarnaast testten we de Mercedes-Benz plug-in hybride S-Klasse en de nieuwe Ford S-Max. Eerst stellen we natuurlijk de nieuwkomers van deze week aan je voor. 

De 190 pk sterke GT-uitvoering van de Nissan Pulsar is per direct te bestellen voor 28.400 euro. Volvo introduceert de speciale Carbon Edition van de V40. De tweede limited edition deze week, de Chevrolet Corvette Z06 C7.R Edition, legt het acceleratiesprintje in minder dan 3 seconden af. 

Exclusieve modellen betaalbaarder

Maserati start later dit jaar met de levering van schonere motoren in de Ghibli en Quattroporte. Dit heeft prijsverlagingen tot 6.000 euro als gevolg. De Ferrari 488 GTB is, ondanks een vermogenstoename van 100 pk, zo’n 3.000 euro goedkoper dan voorganger 458 Italia. Nog meer goed nieuws: voordat de verkoop van de nieuwe McLaren 570S goed en wel gestart is, heeft het merk de prijs al naar beneden toe aangepast. 

Autotests

Wil je een Mercedes-Benz S-Klasse met lage bijtelling dan kun je niet om de plug-in hybride S 500 e heen. De elektromotor biedt enkel voordelen, zo blijkt uit de test. De nieuwe Ford S-Max is wederom een MPV die lekker dynamisch rijdt. De sterke motoren passen bij de hogere positionering van het model, zodat de S-Max wederom uniek is in het MPV-segment. 

Ford S-Max 2015

We kunnen niet wachten

De CO2-uitstoot van de Volvo XC90 T8 Twin Engine wordt nog lager dan verwacht, waardoor de grote SUV slechts 7 procent bijtelling krijgt. In november onthult Fiat zijn nieuwe roadster. Er zijn nieuwe feiten bekendgemaakt over de aanstaande Chevrolet Camaro en Ford Mustang. Met een 0-100 km/u-acceleratietijd van 4,8 seconden is de Mustang 5.0 V8 de snelste Ford die ooit in Europa is geleverd. Aston Martin gaat een productiemodel ontwikkelen op basis van de bijzondere DBX Concept. Ook Lotus werkt aan een cross-over. 

Verder op Autokopen.nl

Hebben je kinderen meivakantie? Of wil je alvast plannen maken voor Hemelvaart of Pinksteren? Doe dan eens ideeën op voor een leuk uitje in onze evenementenrubriek. Met een toerrit, festival- of beursbezoek, dagje terreinrijden of autosport kijken kan de dag niet meer stuk. Veel plezier in de meimaand!