Hé, Aston Martin heeft de Vanquish Volante vernieuwd. Je ziet slechts subtiele veranderingen maar daarvoor zijn een aantal behoorlijke ingrepen gedaan. 

Aston Martin presenteert de Vanquish Volante voor modeljaar 2015. Een aantal rigoreuze ingrepen vragen om een hernieuwde kennismaking, ook al ziet de cabriolet er nog vertrouwd uit. Hij staat nu op de nieuwste ('Gen4') versie van Aston Martins VH-architectuur, met een bodystructuur van koolstofvezel.

Daardoor is de aerodynamica verbeterd en de stijfheid met 12 procent toegenomen. Het gewicht ligt echter 10 procent lager. Dankzij de toepassing van carbon is de kofferbakruimte, vaak het kind van de rekening bij cabrio's, toegenomen met 50 procent. Er past nu 179 liter aan spullen in. 

De kofferbakruimte, vaak het kind van de rekening bij cabrio's, is met 50 procent toegenomen. 

In het vooronder ligt nu dezelfde V12-motor als in de Vanquish Coupé. Bij 6.750 tpm levert 'ie 576 pk, vanaf 5.500 tpm is het maximale koppel van 630 Nm beschikbaar. De snelste Volante van het merk ooit kan daarmee de 0-60 mijl/uur (0-97 km/u) sprint binnen 3,8 seconden afleggen. Topsnelheid is 317 km/u. Nieuw is de Touchtronic III-transmissie van ZF, die volgens Aston Martin 'licht, efficiënt, flexibel en zeer intuïtief' zou zijn. 

Het dak kan al rijdend, tot een snelheid van maximaal 30 km/u, worden geopend of gesloten. Het duurt 14 seconden voordat het lichtgewicht stoffen dak is weggeborgen onder de afdekplaat. Leuk is dat het 1.000 W Bang & Olufsen BeoSound-audiosysteem continu het cabinegeluid monitort en het geluid uit de dertien speakers daarop aanpast.

Aston Martin Vanquish Volante 2015

Tot slot introduceert Aston Martin ook nog nieuwe wielen voor de Vanquish Volante 2015. Ze zijn 20 inch in diameter en bestaan uit een 10-spaaks 'ster' design. Deze lichtmetalen velgen zijn afgewerkt in 'diamand finish' in de kleur Satin Black, Gloss Black of Silver.

Ook de Vanquish Volante zelf is in verschillende lakkleuren verkrijgbaar, de cabine 'kan op maat geleverd worden in duizenden unieke kleur- en materiaalcombinaties'. De prijzen van de auto worden later bekendgemaakt.