Prototype vijfde generatie Opel Astra

Opel maakt de eerste informatie over de nieuwe Astra bekend. De vijfde generatie Astra wordt lichter, ruimer en krijgt de beschikking over de nieuwste veiligheidssystemen.

Opel geeft een foto vrij van een gecamoufleerd prototype van de nieuwe generatie Astra. De vijfde generatie van het model krijgt kleinere buitenmaten dan het huidige model, maar moet dankzij een slimmere indeling van de ruimte toch meer plaats bieden aan passagiers en bagage. Een belangrijk speerpunt bij de ontwikkeling is gewichtsreductie. Dat zorgt niet alleen voor een lager verbruik maar ook voor een meer dynamisch weggedrag.

De nieuwe Astra krijgt de beschikking over een keur aan veiligheids- en comfortsystemen die nu alleen in hogere segmenten gangbaar zijn. Het merk wil op dit gebied zelfs nieuwe maatstaven zetten in het zogenaamde C-segment, waarin de Astra valt.  

De man op de foto is Opel-topman Karl-Thomas Neumann, zie ook de video hieronder waarin nog meer beelden van het Astra prototype zijn te zien. Neumann zal het nieuwe model in september op de autoshow van Frankfurt onthullen.