Smart heeft samen met audiospecialist JBL uitgeprobeerd welke in-car audio de Fortwo aankan. Het uit de kluiten gewassen audiosysteem in de Smart Forgigs conceptcar is het resultaat.

In de Smart Forgigs bedienen vier JBL-luidspeakersets ieder twee tweeters en twee mid-range speakers. Naast deze zestien luidsprekers vind je twee sterke subwoofers in de kofferbak, ieder met een doorsnede van 30 cm. Aan beide zijden zijn een paar speakers en tweeters geplaatst. De overige speakers vind je in de deuren, de tweeters in het dashboard. De vormgeving is aangepast op het Smart-interieur. 

Dan de cijfers. Het uit de kluiten gewassen JBL-audiosysteem heeft een geluidsniveau van 150 dB, de maximum output bedraagt liefst 5.720 Watt. Er is 10 m2 isolatiemateriaal in de Smart verwerkt en 100 meter aan kabels. 

Welk geluid dit oplevert kun je zelf ervaren wanneer de Smart Forgigs deze zomer op toernee gaat door Europa. Volgens het merk is het studiemodel "'s werelds kleinste mobiele concerthal". Omdat de geluidssignalen - en verlichting aan binnen- en buitenzijde - via mobiele apparaten als tablets aangestuurd kunnen worden is de Forgigs ook prima te gebruiken door een DJ. 

Het audiosysteem voorziet daarnaast in functies als Bluetooth streaming. En mocht je de ruimte in de kofferbak nodig hebben dan kan de woofer eenvoudig worden verwijderd. Hoewel deze Forgigs niet in productie gaat laat Smart weten dat we in de toekomst enkele resultaten van het experiment terug kunnen verwachten in de productieauto's.