Volkswagen Tiguan

De Volkswagen Tiguan moet nog even mee en daarom geeft Volkswagen de SUV nog een laatste update voordat eind volgend jaar het nieuwe model in de verkoop gaat. De update omvat vernieuwde motoren en nieuwe multimediasystemen.

Volkswagen frist de Tiguan op met sterkere dieselmotoren en nieuwe multimedia- en navigatiesystemen. Volgend jaar wordt de nieuwe generatie Tiguan voorgesteld, maar het merk vergeet het huidige model niet.

De twee sterkste 2.0 TDI dieselmotoren krijgen er 10 en 7 pk bij. Ze leveren nu 150 en 177 pk en stoten tot 17 g/km minder CO2 uit. Bovendien voldoen beide motoren nu aan de nieuwe Euro6- uitlaatgasnorm. Voor de 2.0 TDI met 110 pk blijft alles bij het oude. De benzinemotoren zijn ook herzien. Er is nu keuze uit de 1.4 TSI-motor met 125 en 150 pk. De benzineversies met 122, 160 en 180 pk komen te vervallen.

Volkswagen vervangt daarnaast de multimedia- en navigatiesystemensystemen in de Tiguan voor de nieuwste systemen, die we kennen uit de Golf en Passat. Het belangrijkste voordeel is de betere koppeling met smartphones.

De prijzen van de Tiguan zijn door de verbeteringen enkele honderden euro’s hoger dan voorheen. Alle prijzen vind je bij de modelinformatie van Tiguan.