Lamborghini Urus Concept

Lamborghini brengt zijn langverwachte SUV in 2018 op de markt. De auto gaat in Italië gebouwd worden.

“Het begin van een nieuw tijdperk.” Zo noemt de CEO Stephan Winkelmann de aankondiging van de productie van de SUV in Italië. Dat de auto er zou komen was al zeker, nu maakt het merk ook bekend wanneer en waar de auto gebouwd gaat worden. In 2018 start de productie en de verkoop.

Lamborghini verloochent zijn roots dus niet. De huidige fabriek in Sant’Agata Bolognese wordt ruim twee keer zo groot, de totale productie ook. Lang werd gevreesd dat moederbedrijf Volkswagen de productie van de SUV (deels) zou onderbrengen in Slowakije, waar ook (delen van) de andere luxe SUV’s van het bedrijf worden vervaardigd – waaronder de Porsche Cayenne en de toekomstige Bentley Bentayga. De Lamborghini SUV gaat volledig in Italië geproduceerd worden.

De auto maakt gebruik van een bestaand platform, maar zal verder een unieke, lichtgewicht carrosserie krijgen. De Urus Concept uit 2012 (foto) geeft al een aardige indruk van het design van de auto. Technische details zijn nog niet bekend, maar het is aannemelijk dat het merk een aangepaste versie van V10-motor uit de Gallardo zal gebruiken.