Opel start later dit jaar met de uitrol van Android Auto en Apple Carplay in zijn modellen. Vanaf volgend jaar moeten beide systemen beschikbaar zijn in de meeste modellen van Opel.

Opel zet vol in op de integratie van smartphones in zijn modellen. Daarom start het merk later dit jaar met de uitrol van Android Auto en Apple Carplay, waarmee functies van telefoons van de twee grootste mobiele platformen geïntegreerd kunnen worden in het IntelliLink-systeem van Opel.

Android Auto maakt het mogelijk om apps van smartphones (onder andere Samsung, Sony en LG) te gebruiken via het scherm in de auto. Je moet dan denken aan Google apps zoals Google Maps en Google Now, maar ook ‘third party apps’ als Spotify, Whatsapp en Skype. De komende tijd zal het aantal applicaties dat geschikt is voor weergave en gebruik in de auto groeien.

Apple Carplay werkt vooralsnog alleen met Spotify, diverse podcasts en Apple’s eigen berichtenapplicatie. Ook hier zullen de komende maanden verschillende nieuwe functies aan toegevoegd worden. Carplay heeft als extra functie spraakbediening via Siri.

Opel biedt Android Auto en Apple Carplay als eerste aan op de nieuwe Astra, die in september wordt onthuld. Volgend jaar volgen de Karl, Adam, Corsa en Insignia.