EuroNCAP heeft de crashtestresultaten van vier nieuwe auto’s bekend gemaakt. De Audi A4, Honda Jazz en HR-V en de Volkswagen Caddy zijn tegen de muur gezet.

Vier nieuwe auto’s zijn door EuroNCAP getest op botsbestendigheid. Vooral de goede resultaten van de Honda Jazz en HR-V vallen op. Waar de meeste compacte auto’s tegenwoordig vier sterren scoren, daar halen beide nieuwe Honda’s de maximale score van vijf sterren.

De Jazz haalt op de onderdelen inzittendenbescherming, bescherming van kinderen, voetgangersprotectie en actieve veiligheid scores van respectievelijk 93, 85, 73 en 71 procent. De HR-V haalt op dezelfde onderdelen ook mooie cijfers: 86, 79, 72 en 71 procent.

De nieuwe Audi A4 haalt zoals verwacht ook een vijfsterrenscore. De Audi scoort 90 procent op het onderdeel inzittendenbescherming, 87 procent op bescherming van kinderen en ook voetgangers komen er relatief goed vanaf: 75 procent. De actieve veiligheid is eveneens goed voor elkaar, de A4 haalt hier een score van 75 procent.

Voor de Volkswagen Caddy liggen de resultaten op de vier onderdelen op 84, 78, 58 en 68 procent. De botsveiligheid van de auto is in orde, maar voetgangers komen er minder goed vanaf als ze worden aangereden door de Caddy. Dat kost de auto een ster, maar de eindescore van vier sterren is nog altijd keurig.