Toyota S-FR Concept

Toyota heeft de komst van de S-FR nog niet bevestigd, maar de geruchtenmolen draait op volle toeren. Het laatste ‘nieuws’ is dat het kleine sportautootje een 1.2 turbomotor krijgt.

Toyota verraste op de autoshow van Tokio vorige maand vriend en vijand met de S-FR Concept. Dit bijna productierijpe sportautootje moet voor ouderwets rijplezier zorgen, dankzij de compacte buitenmaten, achterwielaandrijving en het lage gewicht. En volgens de laatste geruchten, de wereld in geslingerd door Motoring.com.au, ook een compacte motor: de 1.2T uit de Auris.

Toyota introduceerde de viercilinder turbomotor onlangs in de Auris. Het blok produceert in die auto een vermogen van 116 pk en een koppel van 185 Nm. Dat is voor een minder dan 4 meter lange sportauto met een gewicht dat onder de 1.000 kg ligt meer dan genoeg.

Toyota laat nog niets los over eventuele productieplannen met de S-FR. Het merk heeft over de ontwikkeling van het studiemodel 3 jaar gedaan, uitzonderlijk lang voor een concept car. Dat geeft wel aan hoe serieus Toyota dit project neemt. Pers en publiek waren enthousiast op de Tokyo Motorshow, nu is het aan de grote bazen om groen licht te geven.