Mercedes-Benz presenteert de vernieuwde SL. Het merk geeft de foto’s vrij voorafgaand aan de onthulling volgende week op de autoshow van Los Angeles.

Het bijna altijd zonnige Los Angeles is de plaats waar Mercedes-Benz volgende week de vernieuwde SL onthuld. De coupé-cabriolet is nu alvast te bewonderen op foto’s die het merk vrijgeeft. Daarop is te zien dat Mercedes-Benz voorzichtig te werk is gegaan bij het vernieuwen van de SL.

Aan de voorkant zijn de grootste wijzigingen te vinden en vertoont de auto nu gelijkenissen met de Mercedes-AMG GT. De koplampen zijn voorzien van led-techniek en de grille en bumper zijn deels vernieuwd. Aan de achterkant noteren we als wijzigingen vernieuwde achterlichtunits die nu helemaal rood zijn, een vernieuwde diffusor en nieuwe uitlaatpijpeinden.

Binnenin monteert Mercedes-Benz een nieuw beeldscherm voor het multimediasysteem. Verder zien we een nieuwe selectieknop voor de rijstanden. De belangrijkste technische wijziging is waarschijnlijk de komst van de negentraps automatische versnellingsbak in de SL 400 en SL 500. Die vervangt de huidige automaat met zeven versnellingen.