De donkere dagen van 2015 zijn definitief begonnen, maar in autoland schitteren aardig wat nieuwkomers. Een lichtpuntje voor het geplaagde Volkswagen is het binnenhalen van de titel Bedrijfsauto van het Jaar 2016. 

De Fiat 124 Spider is terug! Het merk heeft op de beurs in Los Angeles een nieuwe versie van de klassieker onthuld, voorzien van de eigen 1.4 MultiAir-motor. Meer bodemspeling, vierwielaandrijving en een stoerder uiterlijk maken van de Q30 de Infiniti QX30. De Mitsubishi Space Star heeft een nieuwe neus die de auto een geheel andere uitstraling geeft. Ford showt de vernieuwde Escape, de SUV die wij hier kennen als Ford Kuga. 

Verder op de Los Angeles Auto Show

Volkswagen zet de Beetle iets hoger op zijn poten en voorziet hem van stoere bumpers. Het resultaat heet Beetle Dune. De foto’s hadden we al, nu hebben we ook de bijbehorende informatie over de vernieuwde Mercedes-Benz SL. De tweede concept car, in voorbereiding op de komst van de nieuwe generatie Subaru Impreza, is een sedan. Op de beurs heeft Alfa Romeo een volledig nieuwe, 2.0 twinscroll turbomotor aangekondigd die speciaal ontwikkeld is voor de Giulia. 

Andere nieuwkomers

Ook in Guangzhou vindt een autoshow plaats. Gezien de Chinese voorliefde voor compacte sedans is het dé plek voor BMW om de voorbode van de 1 Serie Sedan te onthullen. Lamborghini levert de Huracán binnenkort ook met achterwielaandrijving, onder de naam LP 580-2. De eerste turbomotor van de nieuwe BoosterJet-generatie in Nederland ligt in de Suzuki Vitara 1.4. 

BMW Compact Sedan Concept

Prijskaartjes

De prijsindicatie van de nieuwe generatie Toyota Prius ligt onder de 30.000 euro. Ook de CO2-uitstoot is bekend. Zustermerk Lexus heeft prijskaartjes op de Lexus RC 300h geplakt.

Autotest

De rijsensatie van de nieuwe Clubman is nog altijd des Mini’s. Als Cooper D is de Mini Clubman zowel vlot als zuinig. Voor jonge ouders is 'ie een welkome gezinsuitbreiding.

Bedrijfsauto's

Journalisten uit heel Europa hebben de Volkswagen Transporter uitgeroepen tot International Van of the Year 2016. Vooral de schone motoren vallen in de smaak. Op onze site vind je nu veel voordeelacties voor deze en andere bedrijfsauto's.