Bugatti Chiron schets

Als er een auto is die de gemoederen bezig houdt dan is het wel de Bugatti Chiron, de opvolger van de Veyron. De onthulling van de supercar vindt plaats op de autosalon van Genève volgend jaar. Het merk heeft nu alvast een schets van het nieuwe model getoond aan potentiële kopers.

De opvolger van de legendarische Bugatti Veyron staat te trappelen van ongeduld om onthuld te worden. Op de autosalon van Genève in maart is het zover, tot die tijd zullen we onze honger moeten stillen met de flinters informatie die al dan niet via de officiële kanalen naar buiten komen. De schets die nu is uitgelekt heeft Bugatti getoond aan potentiële klanten.

Op de tekening is goed te zien dat de kenmerkende C-vorm terugkeert. Die was ook te zien op de Vision Gran Turismo concept car die het merk eerder dit jaar liet zien. Het lijkt er steeds meer op dat die auto een blauwdruk is voor de Chiron.

Over de techniek is officieel nog niets bekend, maar de geruchtenmolen draait op volle toeren. De 8,0 liter W16-motor keert in ieder geval terug, al dan niet ondersteund door elektromotoren. Het vermogen zou rond de 1.500 pk komen te liggen, waarmee grensverleggende prestaties mogelijk zijn. Je moet dan denken aan een 0-100 km/u sprint in 2,5 seconden en een topsnelheid die rond de 500 km/u ligt.