Mercedes-AMG viert feest. Het Formule 1-team heeft alle prijzen in het kampioenschap binnengehaald. Het feestvarken is de Mercedes-AMG A 45 World Champion Edition.

Mercedes-AMG viert zijn overwinning in de Formule 1. Het merk heeft dit jaar beslag gelegd op de constructeurstitel en de twee coureurs van het team eindigden op de eerste en tweede plaats in het klassement. Met de Mercedes-AMG A 45 World Champion Edition vertaalt het merk het F1-succes naar een straatmodel.

De auto is uitgevoerd in de kleuren van de Formule 1-auto. De kleur ‘petrolgroen’, afkomstig van het logo van hoofdsponsor Petronas, keer terug in de striping en op de wielen van de speciale A 45. De auto is verkrijgbaar in drie kleuren grijs, de striping is altijd zwart met groen en de 19 inch wielen zijn titaniumkleurig. De World Champion Edition beschikt over een aerodynamicapakket, bestaande uit een opvallende achtervleugel en een front splitter met daarboven speciale luchthappers.

Binnenin keert de groene kleur terug, als accent in de stoelbekleding en op het dashbaord. De auto heeft Performance sportstoelen en voor de automaatpook bevindt zich een Mercedes-AMG Petronas F1 team-badge.

Motorisch verandert er niets, maar dat is ook niet nodig. De A 45 is met zijn 381 pk al de krachtigste 'hot hatch' van dit moment. De World Champion Edition is te koop van januari tot mei 2016, de prijs is nog niet bekend.