Compact, lichtgewicht, met brandstofceltechniek en als onderdeel van de elektrische infrastructuur. De Toyota FCV Plus past naadloos in ‘de stad van de toekomst’.

Toyota geeft een kijkje in de verre toekomst met de FCV Plus. In de stad van de toekomst rijden alleen nog maar voertuigen zoals de FVC Plus rond. Deze concept car is compact, lichtgewicht, elektrisch aangedreven en kan stroom leveren aan het elektriciteitsnet, indien nodig. Met zijn brandstofcel is hij eigenlijk een rijdende mini-elektriciteitscentrale.

De FCV Plus kan niet alleen elektriciteit opwekken met waterstof uit zijn eigen tank, maar ook uit extern opgeslagen waterstof. Daardoor kan de auto je huis (van de toekomst) ook van elektriciteit voorzien.

De 3,80 meter lange FCV Plus heeft een praktisch en ruim interieur. Dat is mogelijk omdat de elektromotoren in de wielen zijn weggewerkt, de brandstofcel (die uit waterstof en zuurstof elektriciteit kan opwekken) tussen de voorwielen zit en de waterstoftank achterin is weggewerkt. Een lichtgewicht honingraatstructuur beschermt de inzittenden tegen aanrijdingen.

Toyota heeft geen directe productieplannen met de FCV Plus, maar wil vooral laten zien welke rol een auto in de toekomst kan vervullen.