De cosmetisch chirurg bezorgt de Subaru Forester een nieuw uiterlijk, veiligheidsinstituut EuroNCAP zet auto's tegen de muur en in Tokio wordt een autoshow voorbereid met veel toekomst nieuws. Wijzelf zitten evenmin stil... 

De Subaru Forester heeft naast de aanpassingen aan ex- en interieur nu ook de beschikking over veiligheidssystemen gebundeld in EyeSight. Porsche trekt de facelift van de 911 door naar de Carrera 4- en Targa 4-modellen (beide in actie te zien op video). Een andere rappe jongen is de op de Nürburgring ontworpen BMW M4 GTS. Die is te omschrijven als een circuitauto waarmee je ook op de openbare weg mag rijden.

En de prijs is...

De meest luxe SUV ter wereld, de Bentley Bentayga, gaat 281.221 euro kosten - minimaal. Wil je wat minder besteden dan is er een andere knappe auto die al vanaf 39.942 euro verkrijgbaar is: de Mercedes-Benz C-Klasse Coupé. Volkswagen heeft prijzen voor de Touran R-Line pakketten bekendgemaakt.

Autoshow Tokio warmt op

Als eind deze maand in Tokio de autoshow van start gaat zullen er veel conceptcars te zien zijn. Op de stand van Toyota zelfs twee: de 'waterstofauto van de toekomst' Toyota FCV Plus staat naast het lichtgewicht sportautootje S-FR. Ook de Nissan Teatro for Dayz is noemenswaardig, als ultieme 'social media car' voor de deelgeneratie onder de autorijders. 

Volkswagen en crashtest

Volkswagen is begonnen om klanten, die rondrijden in een dieselauto met foute software, te informeren wat hen staat te wachten. Wie behaalt vier, wie vijf sterren in de crashtest: de Hyundai Tucson, Mazda MX-5 of Opel Karl? EuroNCAP zette ze alle drie tegen de muur om erachter te komen hoe het met de veiligheid is gesteld. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

Dat de Mercedes-AMG GT er fantastisch uitziet wisten we al. Dat 'ie goed stuurt en een echte sportwagen is ontdekten we in onze autotest. In het laatste kwartaal van het jaar ruimen de autodealers traditiegetrouw veel modellen op. Daarom vind je in de actierubriek veel korting en inruilpremies. Ook financierings- en private lease-aanbiedingen zijn er volop. Volgende week volgt meer nieuw voordeel, tot dan!