Mini heeft de nieuwe Cabrio onthuld. De auto wordt in Nederland geproduceerd vanaf volgende maand.

Na de Mini hatchback en Clubman volgt de nieuwe generatie Mini Cabrio. Die profiteert van de groeispurt die de hatchback ook heeft doorgemaakt en is zodoende bijna 10 centimeter langer dan de huidige Cabrio. Mini belooft ‘vier volwaardige zitplaatsen’ en een kofferbak die 25 procent groter is. Standaard heeft de auto 215 liter bagageruimte, die is uit te breiden door de achterbank omlaag te klappen.

Het dak opent elektrisch in 18 seconden. Dat kan ook rijdend, tot een snelheid van 30 km/u. Optioneel kan je een Union Jack, de Britse vlag, laten aanbrengen op het dak. De Cabrio heeft ten opzichte van de hatchback een verstevigde carrosserie en een aangepast onderstel, voor een nog sportiever weggedrag.

De Mini Cabrio komt in eerste instantie als Cooper, Cooper S en Cooper D op de markt. Dat betekent dat er naar keuze een driecilinder benzinemotor met 136 pk, een viercilinder met 192 pk of een driecilinder dieselmotor met 116 pk onder de motorkap ligt.

De Mini Cabrio wordt niet in Engeland gebouwd, maar in het Limburgse Born. De productie begint volgende maand al, de leveringen starten begin 2016. Prijzen zijn nog niet bekend.