Seat heeft de Ibiza Cupra bijgewerkt naar de meest recente versie. Dat gaat gepaard met een motorwissel, waarbij de 1.4 TSI plaats maakt voor de 1.8 TSI.

De vernieuwde Seat Ibiza staat inmiddels bij de dealers en dus is het tijd om ook de Cupra bij te werken. Die krijgt een nieuwe motor, de 1.4 TSI wordt vervangen door een 1.8 TSI. Die heeft een vermogen van 192 pk en een koppel van 320 Nm, dat is 12 pk en 70 Nm meer dan de oude motor produceert. Bovendien is het koppel over een breder toerengebied beschikbaar. Een andere wijziging is dat de nieuwe motor weer verkrijgbaar is met handgeschakelde versnellingsbak. De 1.4 TSI was alleen met zeventraps DSG-automaat leverbaar.

De Ibiza Cupra accelereert met de nieuwe motor in 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 235 km/u. Nieuw is het Cupra Drive Profile, waarmee de actieve dempers en besturing zijn in te stellen in diverse standen. Het XDS-sperdifferentieel zorgt voor voldoende grip en de ‘performance-remmen’ zijn er verantwoordelijk voor dat de Ibiza Cupra weer op tijd stil staat.

Aan de buitenkant is nauwelijks te zien dat de Cupra onderhuids is aangepast. De nieuwe led-dagverlichting en leds in de achterlichten zijn de meest opvallende herkenningspunten.

De vernieuwde Ibiza Cupra debuteert op de IAA in Frankfurt en wordt begin 2016 leverbaar. De prijzen zijn nog niet bekend.