De Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet is vrijgelaten. Op de IAA in Frankfurt wordt de auto voor het eerst aan het grote publiek getoond.

Mercedes-Benz heeft de S-Klasse Cabriolet onthuld. Voor het eerst in lange tijd komt het merk weer met een vierpersoons cabrio in het topsegment. De S-Klasse Cabriolet heeft een drielaags dak, dat dankzij de gestroomlijnde vormgeving, isolerende materialen en de extra afdichtingen weinig windgeruis doorlaat.  

Het dak is in 20 seconden, tot een snelheid van 60 km/u, met een druk op de knop te openen of te sluiten. Het vouwt zich automatisch op in de bagageruimte, waar een automatisch uitschuifbare rollo zorgt voor een afscheiding van de rest van de bagageruimte. De kap is verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, donkerblauw, beige en donkerrood.

Mercedes-Benz heeft diverse lichtgewicht verstevigingen aangebracht, die de stijfheid van de cabriolet moeten garanderen zonder dat het gewicht teveel toeneemt. Zo zit er in de bagageruimte een aluminium bodem en een schot dat is gemaakt van aluminium en magnesium.

Voor een aangenaam verblijf in de S-Klasse Cabriolet zorgt de volledig automatische klimaatregeling, die de luchtstromen automatisch aanpast als de kap wordt geopend of gesloten. Optioneel levert Mdercedes-Benz de auto met een automatisch windscherm, verwarmde armsteunen en hoofdruimteverwarming.

De S-Klasse Cabriolet wordt leverbaar vanaf begin 2016 in twee motorversies: de S 500 en S 63 AMG. Die eerste heeft een V8-motor met 455 pk en 700 Nm, de AMG-uitvoering doet het met een 5.5 V8 biturbomotor. Die produceert 585 pk vermogen en heeft een koppel van maar liefst 900 Nm.

De prijzen van de S-Klasse Cabriolet zijn nog niet bekend.