Volvo XC90 crashtest

EuroNCAP heeft weer nieuwe botsproeven uitgevoerd met modellen die recentelijk in de showroom zijn verschenen. Geen van de geteste auto’s valt door de mand.

Negen nieuwkomers zijn door EuroNCAP tegen de muur gezet. De Audi Q7, Ford Galaxy, Ford S-max, Mazda CX-3, Mitsubishi L200, Renault Kadjar, Toyota Avensis, Volkswagen Touran en Volvo XC90 zijn door de crashtestorganisatie getest op botsveiligheid. Zeven modellen halen de maximale score van vijf sterren. De Mazda CX-3 en Mitsubishi L200 halen een eveneens nette score van vier sterren.

De Volvo XC90 blinkt van deze auto’s uit op de onderdelen inzittendenveiligheid en actieve veiligheid. Op dat laatste onderdeel scoort de Volvo zelfs 100 procent. Van alle geteste auto’s haalt de Volkswagen Touran de hoogste score op het onderdeel kindveiligheid: 89 procent. De Mazda CX-3 is van alle geteste auto’s het vriendelijkst voor voetgangers.

De Mazda en Mitsubishi halen vier sterren omdat de actieve veiligheid iets achterblijft bij die van duurdere modellen. Beide auto’s scoren conform andere modellen in hun segment. In de tabel hieronder vind je alle resultaten, de gedetailleerde resultaten, foto's en filmpjes van elk model zijn te vinden op de website van EuroNCAP. 

Resultaten EuroNCAP crashtest 
model score
Audi Q7 *****
Ford Galaxy *****
Ford S-Max *****
Mazda CX-3 ****
Mitsubishi L200 ****
Renault Kadjar *****
Toyota Avensis *****
Volkswagen Touran                                *****
Volvo XC90 *****