Jaguar F-Pace

Dit is de eerste foto van de Jaguar F-Pace. Het nieuwe model wordt op de IAA in Frankfurt later deze maand aan het publiek onthuld.

Daar is ‘ie dan: de langverwachte cross-over van Jaguar. Na een studiemodel en talloze aankondigingen kunnen we op de IAA in Frankfurt, die later deze maand van start gaat, eindelijk echt kennis maken met de Jaguar F-Pace. Het merk geeft nu alvast de eerste foto vrij van het nieuwe model.

Jaguar noemt de F-Pace een ‘performance cross-over’. Daarmee geeft het merk aan dat de auto vooral is ontwikkeld voor gebruik op de weg. De sportieve bestuurder moet zich thuis voelen in deze auto. Toch zal de F-Pace ook buiten de gebaande paden zijn mannetje staan, want het merk heeft de beschikking over 4WD-techniek van zustermerk Land Rover.

Welke motoren er in de F-Pace komen te liggen is nog niet bekend gemaakt, maar we verwachten dat de cross-over dezelfde krachtbronnen als de XF krijgt. Dat betekent dat er 2,0 en 3,0 liter benzine- en dieselmotoren zijn, met vermogens van 163 tot 380 pk.

De verkoop van de F-Pace start in het eerste kwartaal van 2016.