De zomer lijkt ten einde en toch presenteren fabrikanten nog open auto's. Op de aanstaande IAA-autoshow zijn deze en andere modellen voor het eerst te zien. Goed nieuws is te melden over de autoverkopen en -veiligheid.

Mercedes-Benz heeft de S-Klasse Cabriolet alvast onthuld. Net als enkele andere nieuwkomers is deze in onze videorubriek te zien. Twee modellen kregen een facelift: de Hyundai Santa Fe en de DS 4. Laatstgenoemde is voortaan ook als SUV-achtige Crossback verkrijgbaar. 

Te zien op de IAA

De eerste officiële foto van een andere IAA-debutant, de Jaguar F-Pace, is vrijgegeven. Ook zijn er nieuwtjes over motorisering van de Suzuki Baleno en de meest recente Seat Ibiza Cupra. Natuurlijk zullen op de Frankfurtse autoshow ook de nodige studiemodellen en conceptcars te bezichtigen zijn.

Citroën Cactus M Concept

Zoals de Peugeot Fractal Concept, waarin de bedieningsfuncties van de volgende generatie Peugeot i-Cockpit worden uitgewerkt. De meest zonnige conceptcar in jaren is de Citroën Cactus M, geïnspireerd op de Mehari. De SSangYong XLV-Air en XAV-Adventure borduren voort op eerdere studiemodellen.

Volg al het IAA 2015-nieuws. Voor een bezoek aan de beurs zie ons IAA-evenement

Andere nieuwe modellen

Dankzij een nieuwe instapversie daalt de vanafprijs voor de Smart Fortwo en Forfour. Toyota komt met enkele Yaris-nieuwtjes, waaronder een vernieuwde Style-uitvoering. Dieselrijden in de Mazda 2 kan vanaf 20.240 euro. Voor de veeleisende rijder die aan 313 pk niet genoeg heeft komt Audi met de SQ5 TDI Plus. 

BMW verstrekt informatie over de eerder aangekondigde 225xe Active Tourer, waarmee je dit jaar nog tegen 7 procent bijtelling kunt rijden; en over de plug-in hybride 330e voor 2016. Renault zal in 2017 een pick-up op de Nederlandse markt introduceren. De Alaskan Concept is daarvan de voorbode. 

Jaguar XE

Diverse nieuwtjes

Vooruitlopend op de IAA heeft veiligheidsinstituut EuroNCAP negen auto's gecrasht. Zeven ervan scoorden de maximale vijf sterren. Helaas moeten we melden dat er in 2017 geen AutoRai zal zijn. Beter nieuws is er over de autoverkopen: augustus was een relatief goede maand - vooral voor Renault. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

Met de nieuwe XE wil Jaguar de bestuurders van Duitse premium-sedans verleiden om de oversteek naar Groot-Brittannië te maken. Wij hebben de auto voor je getest om te zien of Jaguar dit kan waarmaken. Ook vind je nieuwe acties, inclusief voor bedrijfswagens, op onze site. Voordelige pakketten, Private Lease-aanbiedingen, korting en meer.