Een half jaar geleden werd de gefacelifte Ford Ranger onthuld in Thailand. Nu is het Europese model aan de beurt. Morgen debuteert deze Ranger op de IAA-autoshow in Frankfurt.

De Ford Ranger voor het Europese continent is klaar voor onthulling. Nog een nachtje slapen en dan is het zover, op de IAA2015-autobeurs in Frankfurt. Daar wordt het doek afgetrokken van niet een maar twee Ranger-modellen: ook de opgeruigde Ranger Wildtrak beleeft morgen z'n première.

Die Ford Ranger Wildtrak is te onderscheiden aan orange details, die goed passen bij de lakkleur Pride Orange. De Wildtrak staat op 18 inch lichtmetaal. In de cabine zijn allerhande features te vinden die voortaan, al dan niet standaard of optioneel, beschikbaar zijn voor de Ranger. Denk aan een 8 inch touchscreen, het Sync2-connectiviteitssysteem, adaptieve cruise control, Hill Descent Control en Hill Launch Assist. 

De Ranger Wildtrak heeft altijd vierwielaandrijving. Bij de 'gewone' Ranger kun je kiezen uit een twee- en vierwielaangedeven uitvoering. Verder kent het assortiment een 2.2 TDCi-motor (160 pk) en een 3.2-krachtbron (200 pk), beide diesels. Optioneel kan de handgeschakelde zesbak door een zestraps automaat vervangen worden. Prijzen volgen in 2016, wanneer de levering in Europa van start gaat.