Toyota presenteert op de autosalon van Genève volgend jaar een nieuwe compacte cross-over. Deze krijgt een hybride aandrijflijn en een design dat is afgeleid van de C-HR concept car.

Toyota legt op dit moment de laatste hand aan een compacte cross-over. Op de IAA in Frankfurt staat op dit moment daarvan de voorbode, de C-HR. Dit studiemodel liet het merk vorig jaar al zien en is nu verder bijgeschaafd. De C-HR staat nu dichter bij het productiemodel, maar belangrijker nog: we hebben nu ook concrete informatie over dat productiemodel.

Een woordvoerder van Toyota heeft ons namelijk verteld dat de productieversie van de C-HR op de autosalon van Genève in maart te zien zal zijn. Deze auto komt in eerste instantie alleen als hybride op de markt en wordt gepositioneerd onder de RAV4.

De cross-over komt op Toyota’s nieuwe TNGA-bodemplaat te staan, die als eerste is toegepast bij de nieuwe Prius. Het merk belooft dat het platform ervoor zorgt dat de auto een laag zwaartepunt heeft en daardoor meer rijplezier biedt.