Ruim een jaar na de onthulling is de Ford Edge klaar voor Europa. Het merk heeft de SUV op details aangepast om aan de hoge eisen van de Europese kopers te kunnen voldoen.

De Ford Edge wordt voor het eerst leverbaar in Europa. Het nieuwe model werd vorig jaar al onthuld en is nu klaar om de Europese wegen te betreden. Ford heeft de Edge op details aangepast, zo zijn onder andere de afwerking en de materialen in het interieur verbeterd. Ook aan de buitenkant zijn er subtiele aanpassingen, zodat het model beter aansluit op de ‘Europese smaak’.

De auto wordt hier leverbaar met alleen dieselmotoren, twee stuks met een cilinderinhoud van 2,0 liter. De instapper levert 180 pk en is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, de sterkere 210 pk-versie is er alleen met automaat. Het opgegeven verbruik van beide versies is 5,8 l/100 km (1 op 17,2), de CO2-uitstoot komt uit op 149 g/km. Vierwielaandrijving is standaard, het systeem verdeelt automatisch de aandrijfkrachten over de wielen. In het uiterste geval kan 100 procent van de power naar de achterwielen worden gestuurd.

De Edge krijgt de nieuwste snufjes uit de Ford-magazijnen mee, zoals adaptieve besturing, vele actieve veiligheidssystemen en Active Noise Control, dat rijgeluiden neutraliseert door via de speakers tegengestelde geluidsgolven te produceren.

De prijzen van de Edge zijn nog niet bekend, de auto staat aan het eind van het jaar bij de dealers.