Suzuki heeft een grappige concept car bedacht voor de autoshow van Tokio. De Mighty Deck is een knipoog naar een soortgelijk autootje uit de jaren ’80.

Geloof het of niet, maar het concept van de Suzuki Mighty Deck is niet nieuw. In jaren ’80 was er de Suzuki Mighty Boy, een mini-pick-up die in Japan nog altijd een grote schare fans heeft. Of Suzuki weer met z’n model komt is voor Europa niet interessant, want de auto zal dan waarschijnlijk niet naar hier komen.

Maar dat is niet het enige dat de Mighty Deck te bieden heeft. Het ontwerp geeft namelijk een kijkje in de keuken van het merk. Let vooral op de vorm van de lichten. Ook technisch is de Mighty Deck interessant, het model heeft namelijk een hybride aandrijflijn, bestaande uit een 658cc driecilinder turbomotor en een elektromotor.

De Mighty Deck heeft veel leuke ontwerpgrapjes. Zo is er hout verwerkt in het dashboard, de bumpers en op de vloer van de laadruimte. Die vloer is in hoogte te verstellen, zodat de spullen ook droog vervoerd kunnen worden.