Volkswagen toont tijdens Auto China in Peking eind deze maand de voorbode van een nieuwe, grote SUV. We krijgen nu alvast een voorproefje van het nieuwe studiemodel.

Volkswagen gaat voor groot op de autoshow van Peking, die eind deze maand van start gaat. Het merk onthult daar een studiemodel van een grote SUV, mogelijk de voorbode van de volgende generatie Touareg. Volkswagen spreekt in ieder geval over een ‘luxe-SUV’.

Naast luxe is het model volgens Volkswagen hightech, ‘een van de meest geavanceerde SUV’s ter wereld’. Het merk treedt nog niet in details die deze stelling ondersteunen, maar wil wel kwijt dat het dashboard volledig digitaal is. Dat wil zeggen: het digitale instrumentarium is versmolten met het beeldscherm van het multimediasysteem.

De SUV wordt 'uiteraard' aangedreven door hybridetechniek. Het systeemvermogen van de nog naamloze concept car is 376 pk, het koppel 700 Nm. De auto kan over een afstand van 50 kilometer elektrisch rijden, voordat de brandstofmotor bijspringt. Een verbruik van 1 op 33,3 zou in theorie mogelijk zijn.