Share a Porsche

Porsche komt met een interessante leaseconstructie die Porsche-rijden bereikbaar maakt: Share a Porsche. Dat is een soort groeps-private lease: twee, drie of vier personen betalen een vast maandbedrag en delen dan een auto.

Porsche maakt het rijden in een sportauto bereikbaarder met Share a Porsche. Via deze bijzondere private lease-constructie kan je met twee, drie of vier personen een Porsche delen. Vooraf kunnen de deelnemers bepalen hoeveel kilometers ze willen rijden, waardoor het maandbedrag per persoon kan verschillen.

Porsche biedt de Share a Porsche aan op door het merk geselecteerde occasions van de Cayman, Boxster en 911, van maximaal 4 jaar oud. In het maandbedrag zijn alle kosten opgenomen, behalve de brandstof. De meest bereikbare auto via Share a Porsche is een Cayman, die bij vier deelnemers, 12.000 kilometer per jaar en een looptijd van 24 maanden per persoon iets meer dan 500 euro per maand kost. Elke deelnemer kan dan dus 3.000 kilometer per jaar met de auto rijden.

Porsche heeft in samenwerking met Vodafone een app ontwikkeld die bijhoudt hoeveel kilometer de verschillende deelnemers in de auto hebben gereden. De app kan ook gebruikt worden voor het reserveren van de auto voor bepaalde dag of tijd. Verder laat de app zien waar de auto op dat moment staat.