Volkswagen start een SUV-offensief. Van de zes nieuwe SUV's krijgen we nu het topmodel T-Prime Concept GTE te zien. 

In Peking heeft Volkswagen aangekondigd een SUV-offensief te starten. Na de nieuwe Tiguan volgt een middelgrote SUV voor de V.S. en China, een opvolger voor de Touareg en dan een auto in de stijl van de T-Prime Concept GTE die vandaag onthuld is in Beijing. Onder de Tiguan worden nog twee SUV's gepositioneerd: een in het Golf-segment, geïnspireerd op de T-Roc Concept, en een in het Polo-segment (T-Cross Breeze). 

T-Prime Concept GTE

Vandaag zien we dus het topmodel in conceptvorm. De Volkswagen T-Prime Concept GTE is een plug-in hybride die 50 km elektrisch rijden kan. Dankzij het vermogen van maximaal 375 pk en 700 Nm trekkracht kan de conceptcar in 6 seconden naar de 100 km/u optrekken. De topsnelheid ligt op 224 km/u. Het gemeten verbruik zou circa 1 op 37 zijn.

De full-size concept-SUV heeft een high-tech interieur met de naam Curved Interaction Area. Een gebogen infotainmentdisplay onder transparant glas is gekoppeld aan andere displays en bedieningselementen, tesamen vormen ze een soort mens-machine-interface. In plaats van knoppen bedien je de T-Prime Concept GTE met gebaren, spraak en aanraakgevoelige oppervlakken. Volkswagen stelt dat semi-autonoom rijden met de toekomstige SUV mogelijk moet zijn.