Audi heeft een studiemodel op basis van de Q3 ontwikkeld, waarmee je nooit meer in de file hoeft te staan in de stad. Dankzij het ingebouwde longboard kan je het laatste stuk eenvoudig zonder auto afleggen.

Audi heeft een oplossing bedacht voor de steeds drukker wordende steden. De Audi Connect Mobility Concept heeft in de achterbumper plaats voor longboard, dat je ook als een soort elektrische step kunt gebruiken.

Het navigatiesysteem, dat is gekoppeld aan je smartphone-agenda, berekent op basis van de huidige verkeerssituatie de snelste vervoersmix. Als er veel file in de stad is, dan adviseert het systeem om de auto aan de rand van de stad te parkeren zodat je met het longboard verder kunt. Deze ‘plank’ wordt automatisch opgeladen in de auto, haalt een topsnelheid van 30 km/u en heeft voldoende accucapaciteit voor een afstand van 12 kilometer.

Het longboard kan op drie manieren gebruikt worden. Met een stang, zonder stang en als bagagekarretje dat zware spullen kan vervoeren. Het karretje volgt de bestuurder dan automatisch (als hij loopt).

Audi heeft de Connected Mobility Concept gepresenteerd op de autoshow van Peking. Autofabrikanten denken steeds vaker na over brede mobiliteitsvraagstukken, om zo oplossingen te vinden voor de verstedelijking.