MAN komt met een model dat je met een B-rijbewijs mag besturen: de TGE. Deze grote bestelwagen is gebaseerd op de nieuwe Volkswagen Crafter en komt in juni op de markt.

MAN betreedt de bedrijfswagenmarkt met de TGE, een grote bestelauto met een laadruimte van maximaal 18,3 kuub. De TGE deelt zijn basis met de nieuwe Volkswagen Crafter en profiteert dus ook van alle moderne techniek van dat model. Rijhulpjes zoals adaptieve cruise control, een achteruitrijcamera en een noodremsysteem zijn beschikbaar op de TGE, dat laatste systeem is zelfs standaard.

De TGE komt beschikbaar in drie verschillende lengtes, van 5,9 tot 7,3 meter. Ook zijn er drie verschillende hoogtevarianten en twee wielbases. Het laadvermogen varieert afhankelijk van de gekozen versie tussen de 3 en 5,5 ton. Daarnaast kan de bestelwagen ook nog eens aanhanger van maximaal 3,5 ton trekken.

Ook voor de aandrijving zijn er talloze keuzes. Zo biedt MAN voor-, achter- en vierwielaandrijving en zijn er 2.0 dieselmotoren met 102, 122, 140 en 177 pk. Schakelen kan met de hand of een achttraps automatische versnellingsbak.

Aan de buitenkant onderscheidt de TGE zich van zijn Volkswagen-broertje met een andere grille, MAN-logo’s en een andere indeling van de koplampen. In het interieur gebruikt MAN de slijtvaste bekleding uit zijn vrachtwagenmodellen op de stoelen.

De MAN TGE is vanaf maart 2017 te bestellen, de leveringen starten in juni. De prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.