3 maanden geleden zette BMW de viering van 50 jaar 02-Serie in met de 2002 Hommage. Die keert nu terug in een nieuwe showgedaante: de Turbomeister.

BMW heeft op het Pebble Beach Concours d'Elegance een nieuwe showcar onthuld die hevig leunt op de rijke historie van de BMW 2002 uit 1973. Dit keer was het uitgangspunt hoe dit eerste massageproduceerde model met turbo de ontwikkelingen in de autosport heeft beïnvloed. De eerste Formule 1-overwinning in een raceauto met turbo, met Nelson Piquet voor team Brabham BMW in 1983, was daarvan de climax.

De tweede 2002 Hommage-showauto is een stuk aanweziger, schreeuwiger zo je wilt dan het exemplaar uit mei. De fraaie lichtblauwe lak van showcar nummer 1 is verruild voor een oranje tint, onderbroken door een breed, mat zwart 'lint' rondom, uitlopend op de motorkap. Zoals in de succesjaren gebruikelijk wordt op de Hommage Turbomeister luid en duidelijk met belettering aangegeven dat er een turbocharger onder de motorkap ligt. 

Verder zien we, net als bij de conceptcar die eerder in Italië getoond werd, veel verwijzingen naar de originele 02-serie en de BMW 2002 in het bijzonder. Af en toe voegt een accent, zoals de carbon diffuser met vier uitlaatpijpen achter, een moderne twist toe. Het belichaamt het idee dat je anno 2016 nog altijd veel plezier kunt beleven aan het rijden in een BMW.