Ford Focus Electric

De Focus Electric krijgt waarschijnlijk een grotere actieradius dan door Ford beloofd. De vernieuwde elektrische versie kan (in theorie) 175 kilometer ver komen op een acculading.

Ford kondigde in december al aan dat de vernieuwde Focus Electric een grotere actieradius krijgt. Nu blijkt dat er nog meer in het vat zit. Uit gelekte documenten die in handen zijn van de website Inside EV’s, staat dat de vernieuwde Focus Electric een nieuwe accu met een capaciteit van 33,5 kWh krijgt, 46 procent meer dan het oude model (23 kWh).

Als de actieradius meegroeit met de accucapaciteit, dan zou de vernieuwde elektrische uitvoering van de Focus zo’n 175 kilometer op een acculading moeten komen, in theorie. Voor de Europese versie pakt dat op papier nog gunstiger uit, want ‘onze’ meetmethode is gunstiger dan de Amerikaanse. In de praktijk is de actieradius zo’n 120 kilometer.

In het uitgelekte document is ook te lezen dat Ford zijn belofte voor een snellaadfunctie op de vernieuwde Focus Electric nakomt. Daarmee kan de Focus in een halfuur voor 80 procent worden opgeladen.

De Focus Electric wordt later dit jaar onthuld, de verkoop start begin 2017.