Volkswagen heeft de prijzen van de vernieuwde Amarok bekend gemaakt. Door de nieuwe V6-dieselmotor en de rijkere standaarduitrusting is de pick-up hoger gepositioneerd.

Volkswagen zet in het vierde kwartaal de vernieuwde Amarok in de showroom. De vanafprijs bedraagt dan 34.000 euro, exclusief btw en BPM. Voor dat bedrag rijd je in de Amarok 3.0 V6 TDI met 204 pk, achttraps automaat en Comfortline-uitvoering. In de loop van volgend jaar volgen de instapuitvoeringen met 163 pk, handgeschakelde versnellingsbak en Trendline-uitrusting. De vanafprijs zakt daarmee tot ongeveer 25.000 euro exclusief belastingen, de definieve prijzen van de goedkopere versies volgen nog.

Alle Amaroks hebben een 3.0 V6 TDI-motor, met naast de genoemde vermogensvarianten ook een nog een topversie met 224 pk. De uitrusting van de Trendline, de meest bereikbare uitvoering, is uitgebreid met onder andere cruise control, een start/stop-systeem, hill-start assist en off-road ABS. Ook zaken als airconditioning en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening zijn standaard. De Comfortline voegt onder andere 17 inch lichtmetalen wielen, privacy glass en een uitgebreide boordcomputer toe aan de uitrusting. De meest luxe Highline is voorzien van 18 inch lichtmetaal, een audiosysteem, xenonverlichting, led-dagrijverlichting en parkeersensoren.

Volkswagen biedt de Amarok verder aan in drie verschillende versies: een enkele cabine met laadruimte achter de voorstoelen, een dubbele cabine en een dubbele cabine met verlengde laadbak (31 of 65 centimeter extra). Die eerste en laatste variant komen in aanmerking voor een grijs kenteken.

Prijzen vernieuwde Volkswagen Amarok (excl. btw en BPM)
diesel
3.0 TDI V6  163 pk Trendline 25.000 euro*
204 pk aut.  Comfortline  34.000 euro
Highline 36.550 euro
224 pk Highline 37.050 euro

* indicatief, verkrijgbaar in 2017