Het is weer bijna showtime! Eind september opent de autosalon van Parijs 2016 zijn deuren voor de pers. Wij brengen op 29 en 30 september live verslag uit vanaf de beursvloer. Wil je nu alvast weten welke nieuwe auto's er in Parijs staan? Wij hebben in deze preview alle primeurs op een rij gezet.

Eind september gaat de autosalon van Parijs weer van start. De grootste autoshow van Europa is het podium voor heel veel primeurs. Autokopen.nl is op 29 en 30 september in de lichtstad, wij brengen je dan doorlopend het laatste nieuws en de eerste indrukken vanaf de beursvloer. In de lijst hieronder vind je de vooraf bekende primeurs.

Primeurs Autosalon van Parijs 2016

Zelf naar Parijs?

Wil je zelf naar de Mondial de L’Automobile in Parijs? Vanaf zaterdag 1 oktober zijn de deuren voor het publiek geopend, kaartjes kosten 16 euro - voor kinderen geldt een gereduceerd tarief. De autosalon vindt plaats in de beursgebouwen van het Paris Expo Porte de Versailles, aan de zuidkant van Parijs. 

De beurs is tussen 1 en 16 oktober dagelijks geopend tussen 10.00 en 20.00 uur, op donderdag en vrijdag zelfs tot 22.00 uur. Vanaf de stations Amsterdam Centraal, Schiphol Airport en Rotterdam vertrekt elk uur een Thalys, die in 3 uur en 20 minuten (vanaf Amsterdam) naar Paris Gare du Nord rijdt. Vanaf daar is het nog ongeveer 40 minuten met de metro naar het beurscomplex.

Met de auto rijd je vanaf Utrecht in ongeveer 4,5 uur naar de plaats van bestemming, maar houd er rekening mee dat je op de rondweg van Parijs zomaar een uur vertraging kan oplopen. Vliegen kan ook, in 1 uur en 15 minuten vlieg je naar Paris-Charles de Gaulle, er gaan meer dan tien directe vluchten per dag vanaf Schiphol. Vanaf de luchthaven van Parijs reis je met de trein in ruim een uur naar het Paris Expo.