Kia warmt ons op voor de komst van de vierde generatie Rio. Het nieuwe model wordt onthuld op de autosalon van Parijs eind september.

Kia presenteert een aantal schetsen van de vierde generatie Rio. Volgens Kia wordt het ontwerp gekenmerkt door ‘strakke lijnen en vloeiende oppervlakten’ en we zien ook wel wat designtrekjes van de Niro terug in de nieuwe Rio. De tekeningen geven in ieder geval een duidelijke indruk van het nieuwe model.

De nieuwe Rio heeft een langere motorkap en overhang aan de voorkant, waardoor de auto andere proporties krijgt. Ook de wielbasis is langer en dat zorgt voor meer ruimte binnenin, vooral op de achterbank. De bestuurder en passagier voorin kijken uit op een volledig nieuw dashboard, dat wordt gekenmerkt door horizontale lijnen.

Kia wil verder nog kwijt dat de nieuwe Rio een ‘prettiger rijgedrag’ heeft en beschikt over ‘moderne techniek’. We verwachten dat de Rio onder andere de beschikking krijgt over de nieuwe 1.0 T-GDI turbomotor.

De nieuwe Rio wordt onthuld op de autosalon van Parijs eind september en verschijnt in het eerste kwartaal van 2017 bij de Nederlandse dealers.