Opel Ampera-e

Van 0 naar 50 km/u in 3,2 seconden. De Opel Ampera-e accelereert net zo snel vanuit stilstand als een OPC-model.

Opel komt met meer informatie over de Ampera-e, de nieuwe elektrische auto van het merk. In tegenstelling tot de Ampera die we nu kennen is de Ampera-e volledig elektrisch aangedreven, door een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor. Het koppel van 360 Nm, dat altijd beschikbaar is, zorgt voor aansprekende prestaties.

Opel geeft als voorbeeld de 0-50 km/u-sprint, die doet de Ampera-e in 3,2 seconden. Om van 80 naar 120 km/u te accelereren heeft de elektrische Opel slechts 4,5 seconden nodig. Volgens Opel komen die cijfers overeen met die van zijn OPC-modellen. De topsnelheid van de elektrische Opel is wel wat lager dan die van de sportieve Opels, namelijk 150 km/u. De volledige prestatiecijfers geeft het merk pas later vrij, waaronder de actieradius. Van die laatste kunnen we wel al een indicatie geven: 320 kilometer. Dat is het getal - volgens de Amerikaanse meetmethode - dat zustermerk Chevrolet opgeeft voor de Bolt, het tweelingbroertje van de Ampera-e.

Het batterijpakket van de Ampera-e ligt in de vloer, waardoor het zwaartepunt laag is en er geen interieurruimte verloren gaat. Opel belooft dat de zit- en bagageruimte van zijn elektrische model vergelijkbaar is met die van de Astra.

De Ampera-e is voor het eerst te zien op de autosalon van Parijs in september. De showroomintroductie staat gepland voor de eerste helft van 2017.