Volkswagen Tiguan 2.0 TDI biturbo

De Volkswagen Tiguan krijgt de 2.0 TSI-motor van de Golf GTI. Dat is nog niet alles, Volkswagen introduceert ook een nieuwe, krachtige diesel.

Volkswagen voegt twee motoren toe die het assortiment van de Tiguan leuker maken. Voor benzinerijders is de 2.0 TSI-motor met 220 pk, die ook in de Golf GTI ligt, een leuke toevoeging. Voor sportieve dieselrijders komt Volkswagen met de 2.0 TDI biturbo met 240 pk.

Beide motoren worden standaard geleverd in combinatie met een zeventraps DSG-automaat en 4Motion vierwielaandrijving. Accelereren van 0 naar 100 km/u doen zowel de 2.0 TSI als de 2.0 TDI in 6,5 seconden. De dieselmotor heeft een koppel van maar liefst 500 Nm, dat beschikbaar is vanaf 1.750 tpm. Het maximale koppel van de nieuwe benzinemotor bedraagt 350 Nm en staat paraat vanaf 1.500 tpm.

De Tiguan 2.0 TDI biturbo is de krachtigste Tiguan in de reeks en ook de snelste met een topsnelheid van 228 km/u, 8 km/u sneller dan nieuwe snelle benzineversie. Aan de buitenkant herken je de top-Tiguan aan de trapeziumvormige uitlaatpijpen.

De prijzen van de nieuwe, snelle uitvoeringen worden binnenkort bekend gemaakt.