Van Pebble Beach naar Parijs: nog eenmaal blikken we terug op het Pebble Beach Concours van vorige week maar dan gaan we ons opmaken voor de grote autoshow dit najaar in Parijs. Natuurlijk hebben we weer een interessante autotest en verder veel leuke evenementen.

Nadat we vorig weekend over enkele fraaie conceptcars op het Pebble Beach Concours d'Elegance berichtten kwamen er nog een paar debutanten bij: de BMW 2002 Hommage Turbomeister, de Lamborghini Centenario Roadster en de Aston Martin Vanquish Zagato Volante. Laatstgenoemde beauty gaat als 'limited edition' in productie.

Autosalon van Parijs

Het volgende interessante auto-event is de autobeurs in Parijs die eind september, begin oktober van start gaat. Onder de debutanten waarvan de eerste wapenfeiten reeds deze week bekendgemaakt zijn zitten de nieuwe generatie Kia Rio en de elektrische Opel Ampera-e. We hebben alvast een primeuroverzicht voor Parijs samengesteld dat we regelmatig zullen bijwerken. 

Wil je zelf naar Parijs afreizen kijk dan in onze evenementenrubriek. Al ons laatste nieuws over Parijs 2016 vind je gebundeld bij elkaar. 

Nieuwe uitvoeringen en prijzen

Volkswagen voegt twee motoren toe die het assortiment van de Tiguan leuker maken. Daaronder zit zelfs een GTI-motor! Het merk maakt daarnaast de prijzen van de vernieuwde Amarok bekend. Dochtermerk Audi biedt zakelijke rijders met de A3 e-tron Lease Edition de mogelijkheid om nog enkele jaren te genieten van 15 procent bijtelling. De Audi S5 kan binnenkort worden besteld, de prijs is bekend: 79.500 euro. 

Suzuki SX4 S-Cross

Dankzij het nieuwe 100 kWh-accupakket accelereren de Tesla's Model S en X nóg sneller. Klanten met een P90D-uitvoeringen kunnen een upgrade bestellen. Lotus viert het vijftigjarig bestaan van zijn fabriek in Hethel met de Elise 250 Special Edition. Geïnteresseerden die nul op het rekest kregen bij de Ford GT-verkoop kunnen het in 2018 opnieuw proberen. Ferrari heeft de GTC4Lusso, de opvolger van de FF, in de prijslijst opgenomen.

Verder nieuw op Autokopen.nl

Suzuki heeft de S-Cross van een spraakmakende neuspartij voorzien en technische vernieuwingen doorgevoerd. Tijd dus om 'het comfortabele alternatief' opnieuw te testen. Voor de laatste vakantiedagen en vér daarna vind je de leukste auto-uitjes in onze evenementenrubriek. Geen zin om van huis te gaan? Hieronder volgen enkele leuke leestips.