Skoda kan maar niet genoeg benadrukken dat de Kodiaq enorm ruim en praktisch is. Het laatste plaagstootje voor de officiële onthulling van de nieuwe SUV zijn deze foto’s van het interieur, waarop je goed kunt zien hoe groot de Kodiaq van binnen is.

Skoda opent de deuren van de Kodiaq. Voorafgaand aan de introductie van de grote SUV mogen we alvast een kijkje binnenin nemen. Op de foto’s is het dashboard te zien en de zevenzits stoelopstelling, de Kodiaq is de eerste Skoda die plaats voor zeven biedt.

Volgens Skoda is het interieur zeer functioneel en straalt de strakke vormgeving rust uit. In het midden van het dashboard huist een vernieuwde versie van het bekende infotainmentsysteem van Skoda. De knoppen aan de zijkant zijn vervangen door aanraakgevoelige toetsen. Skoda belooft dat de bediening van het systeem vanzelfsprekend is.

De Kodiaq kan naar wens worden uitgerust met zeven zitplaatsen, die in de bodem van de bagagevloer weggeklapt kunnen worden. De achterbank is verschuifbaar, zodat de achterpassagiers naar wens kunnen beschikken over meer beenruimte. De bagageruimte meet in de standaardopstelling, bij vijf zitplaatsen in gebruik, 720 liter. Met de achterbank omlaag groeit de laadruimte naar meer dan 2.000 liter.

Benieuw naar de rest van de Kodiaq? Houd deze website dan in de gaten, de onthulling volgt later deze week.