Apple

Gaat Apple tóch een zelfrijdende auto maken? Over het wel of niet daarvan gaan al jaren geruchten, maar het bedrijf heeft nu zelf een hint gegeven in een brief die is gericht aan de Amerikaanse overheid.

Apple heeft in een brief aan de Amerikaanse overheidsinstantie NHTSA gevraagd om soepel om te gaan met de regels rondom de zelfrijdende auto, ‘om nieuwe en bestaande spelers gelijke kansen te geven’. Apple gelooft in een geautomatiseerde toekomst, waarin minder (verkeers)slachtoffers zullen vallen.

Het tech-bedrijf geeft in de brief niet expliciet aan bezig te zijn met de ontwikkeling van een zelfrijdende auto, maar zegt wel ‘fors te investeren in zelfdenkende machines en automatisering’. Daarbij moet je ook denken aan overkoepelende systemen, die transport van mensen en goederen moet automatiseren.

Er gaan al jaren geruchten over de komst van een eigen auto van Apple, maar die worden ook vaak net zo hard weer ontkracht. Concurrent Google is ook bezig met de computertechniek achter de zelfrijdende auto, maar heeft inmiddels de wens om zelf de hardware van de auto te ontwikkelen laten varen.