Ford Mondeo Vignale

Ford komt nog dit jaar met zeven nieuwe modellen of uitvoeringen op de markt. Op de langere termijn zal het merk kritisch zijn over welke modellen wel en niet gevoerd gaan worden.

Ford voegt de komende tijd veel nieuwe modellen toe aan zijn assortiment. Dat heeft de Europese baas van het merk, Jim Farley, gezegd tegen Automotive News. Het merk wil zich de komende jaren meer gaan toeleggen op bijzondere modellen, zoals de sportieve RS-versies en luxe Vignale-uitvoeringen. Nu is er alleen van de Mondeo een Vignale-versie, eind 2017 moeten er vijf modellen zijn met dit label. Ook kunnen we meer SUV’s van Ford verwachten, omdat de vraag naar dit soort auto’s nog steeds toeneemt in Europa. De eerste nieuwe SUV voegt Ford in voorjaar aan zijn assortiment toe, de langverwachte Edge.

Na de Edge volgt er onder andere een cross-over op basis van Fiesta, al is nog niet bekend wanneer. De toevoegingen aan het assortiment betekenen ook dat Ford de komende jaren kritisch gaat kijken naar de levensvatbaarheid van zijn huidige modellen. Zo staat de komst van de nieuwe generatie Ka wederom op losse schroeven en is ook de toekomst van de B-Max niet zeker.

Ford belooft voor dit jaar zeven nieuwe modellen of uitvoeringen. Naast de genoemde Edge zitten daar in ieder geval de spectaculaire GT en de Ford Focus RS bij.