Opel doopt de Mokka om tot Mokka X en geeft de SUV een uitgebreide update. Met nieuwe motoren, nieuwe veiligheidssystemen en een nieuw dasboard maakt de Mokka een flinke sprong vooruit.

Opel geeft de Mokka meer dan een facelift. Het begint al bij de naamswijziging, de SUV heet voortaan Mokka X. De neus is compleet vernieuwd, waarbij de hoekige koplampen – optioneel met led-techniek – direct opvallen. Het Opel-logo is voorzien van ‘vleugels’, zoals bij alle recente modellen van het merk. Aan de achterkant zijn de wijzigingen minder rigoureus en herken je nog de huidige Mokka.

Binnenin heeft de Mokka een enorme upgrade gekregen. Het bovenste deel van het dashboard is helemaal nieuw, in de stijl van het dashboard van de nieuwe Astra. Naast de moderne vormgeving en mooiere materialen heeft de SUV nu ook het nieuwste infotainmentsysteem van Opel, met onder andere WiFi-functies en smartphone-connectie via Android Auto en Apple Carplay.

De Mokka X heeft twee nieuwe motoren: de 152 pk sterke, nieuwe 1.4 Turbo benzinemotor uit de Astra en een nieuwe 1.6 CDTI diesel. Die laatste heeft een vermogen van 110 pk en een CO2-uitstoot van 99 g/km, waarmee de motoruitvoering in aanmerking komt voor 21 procent bijtelling. De dieselmotor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, de 1.4 Turbo is altijd voorzien van een automaat én vierwielaandrijving.

Meer informatie volgt in de loop van het voorjaar, de Mokka X debuteert op de autosalon van Genève begin maart.