Over een maand opent in Genève de belangrijke Europese autobeurs, dus daar kijken we naar vooruit. Plus natuurlijk aandacht voor de nieuwe uitvoeringen van afgelopen week.

Met nieuwe motoren, nieuwe veiligheidssystemen en een nieuw dasboard maakt de Opel Mokka een flinke sprong vooruit. Tegelijk met de facelift doopt het merk de auto om tot Mokka X.

Nieuwe uitvoeringen

Het kleinste model van het Duitse merk, de Opel Karl, is nu met automaat verkrijgbaar. De Smart Fortwo Cabrio is in eerste instantie alleen met een automatische versnellingsbak te bestellen, vanaf 16.995 euro. Audi brengt zijn Performance-label naar de RS Q3, met als resultaat een compacte super-SUV die over 367 pk vermogen beschikt. De speciale Volkswagen Golf GTI Clubsport, ter ere van 40 jaar Golf GTI, kost 43.490 euro.

Autosalon van Genève

Het Europese debuut van de vernieuwde Mitsubishi ASX vindt plaats in Genève. Nu al krijgen we een voorproefje van Seats nieuwe SUV in de vorm van de VisionS Concept. Citroën zet op de autoshow zijn nieuwe bestelwagen SpaceTourer in het zonnetje. Het merk presenteert daar de vrolijke SpaceTourer Hyphen Concept maar ook de personenversie. Die biedt plaats aan maximaal negen personen. Al ons Genève 2016-nieuws vind je hier bij elkaar.

Autotests

We konden de eerste kilometers rijden in de nieuwe Kia Sportage. De test wijst uit dat de auto zich niet meer enkel op prijs, maar juist meer op kwaliteit onderscheidt. Het nieuwe model van Subaru, de Levorg, is echt een auto voor liefhebbers die prijs stellen op individualiteit. Alle merkwaarden zijn aanwezig.

Skoda VisionS

Private Lease

De populariteit van privé leasen zorgt voor de komst van veel nieuwe aanbieders, die niet allemaal even betrouwbaar zijn. Daarom is er nu het Keurmerk Private Lease. We verwijzen er al naar in onze meest recente private lease-acties.

Naar betere uitstootcijfers

Fiat Chrysler start in april met de uitrol van software die de praktijkuitstoot van zijn dieselmotoren vermindert. Volkswagen heeft de uitnodigingen klaarliggen voor de terugroepactie van dieselauto’s met foute software. Overigens is Volkswagen in Nederland gewoon weer het merk dat in januari de meeste auto's verkocht heeft.