In mei staat de nieuwe Volkswagen Tiguan in de showroom maar daar blijft het niet bij. Het merk wil meerdere versies van de nieuwe SUV uitbrengen, waaronder een coupé.

Volkswagen brengt in de komende jaren nieuwe varianten van de nieuwe Tiguan uit. De meest bijzondere is een coupé. Jochen Böhle, verantwoordelijk voor compacte en middelgrote modellen bij Volkswagen, heeft tegen AutoExpress gezegd dat de Tiguan Coupé er ‘fantastisch’ uitziet: “Het wordt een zeer opwindende auto, onze topman wil heel graag dat we hem gaan maken.”

De Coupé krijgt ongeveer dezelfde afmetingen als de reguliere Tiguan. Niet alleen het design zal onderscheidend zijn, het coupé heeft ook sportievere rij-eigenschappen en zal waarschijnlijk minder bodemspeling hebben. De CrossBlue Coupé uit 2013 (foto) geeft een idee van hoe de Tiguan Coupé eruit zou kunnen zien.

Naast de coupé heeft Volkswagen plannen voor een verlengde Tiguan met plaats voor zeven personen. Deze heeft een 11 centimeter langere wielbasis. Of deze versie ook naar Nederland komt is nog niet duidelijk.